Omakehu kauhistuttaa

04.08.2020

Nettisivujen tekeminen on ollut minulle, aloittavalle yrittäjälle erinomaista itsetutkiskelun aikaa niin yrityksen näkökulmasta kuin oman osaamisenikin näkökulmasta.

Tässä ne nyt on. Uusi huisi.fi on avattu. 

Huisi sai alkunsa jo vuoden alussa, ja ajatukseni oli, että olisin heti alkuun tehnyt sivustonkin valmiiksi - no toisin kävi. Asiakastöitä tuli sen verran paljon, että aikaa sivuston tekemiseen ei ollutkaan. Pieni aikalisä antoi onneksi myös aikaa ajatella ja piti tunnustaa, että on parempi antaa tämä työ jonkun muun tehtäväksi. Jonkun muun, joka osaa asiat paremmin kuin minä. On paljon hedelmällisempää sparrailla yhdessä kuin yksin itsensä kanssa peilin edessä. Ja lopputuloskin on taatusti erilainen.

Yrityksen liikeidea oli mielestäni jo keväällä ihan kristallin kirkas ja ihan paperille kirjoitettu. Paitsi, että se oli kirjoitettu yrityksen näkökulmasta, eikä sellaisenaan sopinut lainkaan nettisivuille. Sparraillen on vihdoin se asiakasnäkökulmakin alkanut löytyä.

Vaikein kaikista tulikin sen jälkeen, minä itse, Anna. "Oma kehu haisee!" valistaa vanha Suomen kansa. Mutta miten myydä itseään kainosti nostaen, kun yrityksen toimintaa on takana vasta muutama kuukausi? Ja toistaiseksi palkkalistoilla vain yksi henkilö - minä itse?

Henkilöbrändäyksestä on puhuttu jo vuosikausia, mutta itse olen kasvanut itsekehun huonouden sielunmaisemaan. Palkkatyössä toivoin, että kyllä työ tekijäänsä kiittää ja sitä myöten löytyy aina uusia mielenkiintoisia tehtäviä. Ja niinhän siellä kävikin, mutta yrittäjänä - erityisesti yksin yrittäjänä kukaan ei tiedä mitä olen tehnyt, jos en siitä itse ylpeästi kerro. Pitää laittaa itsensä likoon. Mulle tämä suuri harppaus tuli sitten yhdellä kertaa: luet näet juuri ihan ensimmäistä blogia, jonka olen kirjoittanut, ja nettisivuilta löytyy ihan oikea ensimmäinen julkaistu video Huisista ja minusta.

Toivottavasti oma kehu niissä ei haise vaan saat tuntumaa siihen, missä olen hyvä ja miksi Huisin kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä.

Minä puolestani kiitän yhteistyöstä kolmea monitaituria:

Kiitos Ia, Ninja ja Mika!

Olen Anna, Huisin perustaja, markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen.

Huisin blogiin kirjoitan aiheista, jotka liittyvät tavalla tai toisella viestintään ja muutosjohtamiseen - tai mihin tahansa mielenkiintoiseen asiaan.

Maailma on uutta oppimista täynnä.